Min bokblogg

Evas bokblogg – skriven i mitt hus på Torrkullan eller någon annanstans i världen

Kommentarer till en ”svår” bok

Del 2 Församlingsbreven Breven är skrivet på ett överjordiskt plan, från Jesus till församlingens ängel. ”… änglar finns och de är i kontakt med oss även om vi inte är i kontakt med dem”, skriver Pawson. ”Änglarna vakar över församlingarna.” Det räcker inte att se på en församling utifrån ett mänskligt plan. Vad är detFortsätt läsa ”Kommentarer till en ”svår” bok”

Ödelagt

Det här är en bok som jag inte hade velat läsa. En man stack den i handen på mig och jag lovade se på den. När man läst nånting kan man inte låtsas att man inte läst. Och jag kan inte hitta någon undanflykt för att inte berätta vidare. ”Under det senaste årtiondet har antaletFortsätt läsa ”Ödelagt”

Det stora Blåkullabullret

Om häxförföljelserna och folktron Något av det mest skrämmande är väl att bli utsatt för en människomassas raseri. Det är skrämmande i sig att möta aggressiva människor och i grupp kan resultatet bli våld och misshandel, i värsta fall lynchning. Där sådan masshysteri förekommer har den föregåtts av berättelser. Just den saken, vilken stor rollFortsätt läsa ”Det stora Blåkullabullret”

Ansgar – Nordens apostel

Hur sprider sig kristendomen? Hur kom den hit till oss en gång? För några veckor sen läste jag en roman som handlar om Ansgar, Nordens apostel. Berättelsen bygger på den biografi Vita Anskarii som skrevs av Rimbert, en medarbetare till Ansgar. Romanen har alltså stark verklighetsbakgrund. Ändå är berättelsen nog som författaren Ivar Lundgren påpekarFortsätt läsa ”Ansgar – Nordens apostel”

Blir poetisk i februari

Den 29 februari 2016, ett gränsland mellan februari och mars, så kort att dagen inte alltid ryms in i almanackan, vandrade han vidare, min älskade Mischa. Det är åter takdroppens tid, vi står åter på tröskeln till de löftesljusa kvällarnas månader. Poesin hittar in i min vardag och jag söker fram en dikt jag skrevFortsätt läsa ”Blir poetisk i februari”

Shiokaripasset – en roman om en japansk hjälte

De kristna i Japan är ungefär 1% av befolkningen. Det finns inte många andra länder i världen där antalet kristna är förhållandevis så litet. Därför är det intressant att läsa en roman som Shiokaripasset som behandlar en japansk mans omvändelse till just kristen tro. Tiden är 1800-talets slut. Pojken Nobue växer upp i en förnämFortsätt läsa ”Shiokaripasset – en roman om en japansk hjälte”

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: